3 forskellige typer landkøkkener

Et landkøkken er et køkken, der emmer af hygge. Det er et moderne køkken, der er fuld af romantiske detaljer, som store træbordplader, smukke greb og fine gardiner. Hvis du overvejer at få lavet et landkøkken, så kan du vælge mellem tre forskellige stile. 

  • Fransk landkøkken
  • Klassisk landkøkken
  • Moderne landkøkken

I det følgende vil vi gennemgå de forskellige typer landkøkkener, så du kan finde ud af, hvilken stil, der passer bedst til din bolig. 

Et fransk landkøkken

I et fransk landkøkken går æstetik og funktionalitet hånd-i-hånd. Køkkenet skal emme af hygge, varme og hjemlighed. Samtidig skal det være et køkken, hvor der er god plads til at lave mad til hele familien, gæsterne og til store fester. Det helt traditionelle franske landkøkken er rustikt og designes ofte i mørke farver. I dag designes de fleste landkøkkener dog i lyse farver, uanset hvilken stil, som man går efter. 

 

Hvis du får lavet et skræddersyet fransk landkøkken hos et snedkerværksted, så kan du være sikker på, at det det bliver både smukt og brugbart med maksimal udnyttelse af pladsen. Det franske landkøkken designes ofte med en køkkenø, hvor der er god plads til at arbejde og spise. 

Et klassisk landkøkken

Ligesom et fransk landkøkken er et klassisk landkøkken perfekt til personer, der elsker at lave mad. Der er altid god plads til at tilberede maden. Det der kendetegner det klassiske landkøkken er især detaljerne. Der bliver virkelig kælet for enhver detalje. Det kan for eksempel være køkkenlåger med smukke fyldninger eller fine greb. Samtidig skal designet altid være enkelt og stilrent med lyse farver. 

Et moderne landkøkken

Det moderne landkøkken forener den nordiske, minimalistiske stil med romantiske detaljer. I dette køkken eksperimentere man mere med farverne for at hvert køkken bliver unikt. Unikke køkkengreb er også et vigtigt element i dette køkken. Flotte greb og knopper bidrager til at skabe den hyggelige landkøkken stemning. Vælg for eksempel mellem flotte greb eller knopper, der er lavet af porcelæn eller messing. 

 

Post Author: Bella Mason