5 tips til sundere og renere tænder

Sunde og rene tænder er utrolig vigtigt. Ligesom mange andre, forbinder du nok flotte, hvide tænder med skønhed. Derfor er sunde tænder tæt forbundet med selvtillid og selvværd. Hvis du er en af dem, der drømmer om flottere, sundere og renere tænder, så følg disse tips, som kan hjælpe dig godt på vej. 

 

Udover nedenstående, så er det altid en god idé, at tage til tandlægen regelmæssigt for at få en tandrensning. Hos tandlægen kan du få en meget mere grundig rensning af dine tænder, end du kan derhjemme. Søger du en tandlæge i Sorø, Ringsted eller deromkring? Så besøg tandlægen Martin Åside, der byder alle patienter velkommen – også hvis du har tandlægeskræk. 

Tandbørstning

Vores tænder skal børstes grundigt mindst to gange om dagen i ca. to minutter eller mere. Det anbefales, at du børster tænder når du står op om morgenene og inden, at du går i seng. Sørg for at du børster tænderne lige meget, alle steder. Du skal dog også passe på, at du ikke børster tænderne for hårdt. Generelt er det en god idé at investere i en elektrisk tandbørste, fordi disse ofte er mere grundige end almindelige tandbørster. 

Tandbørsten

Ligesom mange andre ting, så kan vi nemt glemme at udskifte vores tandbørste. Det er dog en god idé, at købe en ny tandbørste regelmæssigt. Prøv at skifte din tandbørste ud hver 3. måned. En gammel tandbørste er ikke lige så effektiv og derfor får du ikke børstet dine tænder ordentligt. 

Tandtråd

Med tandtråd kan du fjerne madrester, der sidder fast mellem tænderne. Du bør bruge tandtråd mindst en gang om dagen, men helst om aftenen. Madrester, der sidder på tænderne i løbet af aftenen kan øge bakterierne i dine tænder.  

Mundskyl 

Mundskyl er en væske, der anvendes til at rense tænderne og dræbe bakterier. Ligesom tandbørstning og tandtråd anbefales det, at du bruger mundskyl to gange om dagen. 

Drik vand

For at holde dine tænder sunde og rene, bør du også drikke rigeligt vand. Det anbefales at man drikker ca. 1.5 liter vand om dagen. Vand bidrager også til at dræbe bakterier. 

Post Author: Bella Mason