Bambustøj: Guide til at købe bæredygtigt tøj

Du er sikkert allerede stødt på det: tøj i bambus. Og måske har du skelet lidt skeptisk til det – kan man virkelig lave godt tøj af bambusplanter? Det kan være svært at forstå, når man kender til bambusplanten, men ikke desto mindre er bambus et fantastisk materiale at producere tøj – og meget andet – i. Og så er det tilmed et meget bæredygtigt materiale. Læs med her, hvor vi har samlet en kort guide med de ting, som du skal vide for at blive en mere bevidst klimavenlig shopper.

Tøj vs. klimabevidsthed?

Vi ved det efterhånden godt: hvis vi skal passe på vores klima – og det skal vi jo –, så skal vi skære ned på vores forbrug. Derfor er det også vigtigt, at vi alle tænker over at shoppe lidt mindre, end vi måske har været vant til eller kunne have lyst til. Men heldigvis er der efterhånden mange muligheder for at købe bæredygtigt tøj, så du stadig kan købe lidt nyt indimellem med god samvittighed.

En af disse muligheder er bambustøj. Bambus er en plante, som gror hurtigt og nemt, og som kræver meget lidt for at leve, og derudover så er det en plante, som hurtigt nedbrydes igen. Det gør bambus til et meget bæredygtigt materiale, som du med fordel kan købe dit tøj i. Måske har du også bemærket, at bambus bruges til mange andre ting for tiden – bl.a. kopper, skåle og bestik. Det er nemlig et meget alsidigt og slidstærkt materiale. Så tøj med bambus vil også have en lang levetid og vil derfor også være bæredygtig på den måde, da det nedsætter forbruget.

Økologisk tøj

Siden bambus ikke kræver kemikalier for at gro, så er det også et økologisk materiale. Men hvilket som helst materiale, som er mærket med en økologi-certificering, er også et klimavenligt valg. Som du nok ved, så er økologi en indikator for, at der ikke er brugt kemikalier i dyrkningen af materialerne – eller at der er taget godt hånd om dyrene, som har produceret dem. Det er derfor også godt for miljøet at vælge økologisk tøj, når du shopper.

Post Author: Bella Mason