Brug epoxy til næsten alt ved dit gør-det-selv-projekt

Epoxy er et super nyttigt produkt som længe har været brugt i industrien og nu også har vundet indpas i det private. Epoxy er et tokomponent produkt der består en an base og er hærder. Hærderen blandes i på præcist mål for at styre hvor længde den er om at hærde op.

Epoxy har en række fordele. Det bruges på gulvet og er særdeles slidstærkt hvorfor det også ofte er brugt i lagerhaller, produktionshaller, værksteder og garager. Epoxy males nemt ud på gulve af både beton, cement og træ. Overfladen er særdeles rengøringsvenlig, da epoxy er en form for plasticmaling, så den er afvisende for så godt som alt. Olie, fedt, maling, vand og lignende tørres nemt op med det samme uden at sætte spor, på epoxy gulv. Epoxy kan f.eks. køber hos ekomposit

epoxymaling

Påfør din epoxymaling

Når du har blandet din epoxy maling af den ønskede mængde base og hærder hældes det blot op i en malerbakke og du kan køre den ud på gulvet. Alternativt for at opnå et tykkere resultat kan du hælde det ud på gulvet og køre det rundt med en spartel. Alt efter hvilken epoxy du har valgt vil det tørre typisk på mellem 20 og 90 minutter og det anbefales at du er opmærksom på hvilken pot life, du arbejder med. Det skal ikke helt nå at tørre inden du er færdig. Når du har fordelt din epoxy med spartlen kan du rulle din epoxy yderligere ud med en malerrulle, for at fordele eventuelle større pletter af epoxy og rulle luftbobler ud. I forbindelse med at lægge din epoxy ud skal du bruge et sæt pigsko du kan sætte under dine almindelige sko så du kan  gå rundt på gulvet uden at lave mærker. Der er forskel på epoxymaling og epoxybelægning. Malingen er tyndere og giver et tyndere lag, mens belægningen er mere slidstærkt og giver et tykkere lag. Derudover er belægning dyrere pr. kvm, da det ikke strækker sig så langt som maling. Ved maling giver man typisk to lag med 24 timers mellemrum og ved epoxy belægning giver man et lag, der er nok.

Post Author: Bella Mason