Brug plakater i indretningen af børneværelset

Når du har indrettet et børneværelse, vil du måske få den fornemmelse, at det ikke er helt færdigt, og at der måske mangler noget for at fuldende indretningen. Måske kan det også være, at dit barn synes det samme. Her er det ofte pynt på væggene, der kan fuldende indretningen helt. Dette kan du vælge at gøre med børneplakater. Her får du flotte motiver og farver i en flot ramme, som du kan hænge op for at fuldende indretningen af børneværelset helt.

Afstem motiv med alder og interesser

Når du skal vælge en plakat, er det essentielt, at du i samarbejde med dit barn finder en plakat eller flere plakater til børneværelset, som er nogenlunde passende i forhold til alder og interesser. Det er vigtigt at finde et motiv, der passer nogenlunde til den fase, som barnet er i udviklingen.

Skal barnet til at starte i skole eksempelvis, kan det være en fordel at vælge en plakat med alfabetet, således barnet kan lære dette. Det er ikke en kedelig plakat med bogstaver, men derimod en plakat med flotte farver, der giver god mulighed for, at barnet kan lære alfabetet. Du får tilmed en plakat, der kan hænge mange år frem over, selvom barnet måske kender alfabetet. Der er mulighed for at finde andre typer af motiver på plakaten passende til ønsker og behov hos barnet.

Farvespillet skal være i orden

Det er også vigtigt, at der er et flot farvespil mellem bagvæg og farverne på plakaten. Er der ikke den store overensstemmelse mellem vægfarve og farve på plakaten, vil der ikke være den bedste harmoni. De fleste moderne hjem har dog hvide vægge, og denne farve er mulig at kombinere med langt de fleste farver. Det er derfor noget, du mest bør overveje, hvis jeres bolig har andre vægfarver end hvid.

Vælg eventuelt flere plakater

Det kan ydermere være en fordel, at du vælger to eller flere plakater til børneværelset, hvilket især er gældende, hvis rummet er en smule stort. Her kan det faktisk klæde rummet, at der er flere plakater. Der bør du også sørge for godt farvesammenspil.

Post Author: Bella Mason