Få et sundt indeklima med et Genvex filter

I luften findes der mange forskellige partikler, som vi ikke kan se med det blotte øje. Nogle af disse partikler kan være sundhedsskadelige eller allergifremkaldende og derfor være usundt for vores helbred. Med et ventilationsanlæg og Genvex filter er det muligt at fjerne disse partikler og få ren luft indenfor i hjemmet.

 

Hvad er et Genvex filter?

Et Genvex filter vil befindes sig i dit ventilationsanlæg, hvor det her vil filtrere luften for partikler. Anlægget og filteret vil kunne udskifte luften i dit hjem hver anden time, så den gamle luft skiftes ud med friskt, nyt og ren luft uden partikler.

 

Et filter til ventilationsanlæg renser luften for allergifremkaldende og sundhedsskadelige partikler såsom:

 

  • Pollen
  • Røg fra brændeovne
  • Svampesporer
  • Asfaltpartikler
  • Udstødningsgasser

 

Andre partikler kan være fra madlavning eller tændte stearinlys i hjemmet. Ved at anvende et filter til genvex vil du kunne undgå et højt CO2-indhold og fugt i hjemmet, og du vil dermed kunne opnå et sundt og rent indeklima.

 

Hvilke typer af filtre findes der?

Der findes en række forskellige typer af Genvex filtre, som har forskellige funktioner. Nogle af filtrene er finere end andre. Jo finere et filter man vælger at anvende, jo flere og mindre partikler vil blive filtreret fra luften. Et finere filter kræver også, at ventilationsanlægget skal arbejde mere for at sende luft igennem. Man skal blot vælge filter alt efter ens behov.

 

Der er overordnet tre typer af filtre:

 

  • F7 fint filter
  • M5 mellemfint filter
  • G4 groft filter

 

I udsugningsluften vil et G4-filter være tilstrækkelig at anvende, da luften i hjemmet er blevet renset én gang. I indsugningsluften er det muligt at vælge mellem de tre ovennævnte filtre.

 

G4 filteret vil kun kunne fjerne støvpartikler, som der kan ses med øjnene.

 

M5 filteret kan anvendes til de fleste hjem, da det vil kunne tage lidt flere partikler end G4 uden at være et meget fint filter.

 

F7 filteret er det fineste af de tre filtre, og den vil være en fordel at anvende, hvis man døjer med for eksempel pollenallergi, da dette filter vil kunne filtrere disse partikler fra luften.

Post Author: Bella Mason