Forskellige typer mountainbike ruter

Mountainbiketure er en utrolig sjov måde at dyrke sport og samtidig nyde naturen. Som mountainbike cyklist får du masser af frisk luft, du dyrker sport og du bliver udfordret – derudover får du også oplevet en masse smukke landskaber. Sammenlignet med andre cykler, så har mountainbikes tykkere dæk, man sidder mere oprejst og de er mere stødabsorberende. En rigtig god mountainbike for begyndere er en Trek mountainbike. Der findes nemlig mange forskellige Trek MTB cykler, så der er noget til enhver smag og ethvert budget. Når du vælger din mountainbike bør du dog overveje hvilken type mountainbiking, som du vil lave. De forskellige mountainbike stile kan inddeles i nedenstående kategorier. 

Trail mountainbiking

Den mest almindelige type mountainbiking er trail mountainbiking. Dette er ikke en særlig konkurrencepræget type mountainbiking. Derfor er denne stil idéel for dig, der gerne vil tage på sjove og hyggelige mountainbiketure med nogle venner. Trail mountainbike ruter byder typisk på en blanding af muligheder for hurtig acceleration og bakker. 

Cross-country mountainbiking

En anden type mountainbiking, er cross-country. Denne type ruter fokuserer på hurtig acceleration og udfordrende stigninger. Ruterne er ofte ca. 40 km lange. Den idéelle cykel til denne type ruter er en cykel, der ikke vejer særlig meget, fordi det vil gøre det nemmere at cykle hurtigere. 

Mountainbiking på bjerge

Denne type mountainbiking minder meget om trail mountainbiking, men disse ruter er dog meget svære, end trail ruter. Stigningerne på denne type rute er eksempelvis meget mere stejle og længere. Derfor er disse ruter ikke idéelle for begyndere. Man skal helst være en meget garvet mountainbike rytter for at tage på denne type rute.   

Downhill ruter

Nogle mountainbike ruter kaldes også downhill eller park ruter. Disse ruter udføres i en park med en lift service. Nogle skisteder tilbyder blandt andet lift services om sommeren. Mountainbikeren tage op på toppen af ruten med en lift. Derefter er hele ruten nedadgående. Til denne type rute anbefales en full suspension mountainbike, fordi den er mere stødabsorberende. 

Post Author: Bella Mason