Hvad skal en badmintonketcher kunne?

Øvede du badminton i idrætstimerne, husker du sikkert barndommens glæde ved at skulle vælge mellem skolens mange ketchere? Størst efterspørgsel var der på de brede og farverige af slagsen, for den gang overtrumfede pomp og pragt funktion. Nu er du voksen og har øje for vigtigere ting, når du leder efter en badmintonketcher. Men det kan være svært at sætte ord på, hvad en god ketcher skal kunne. Her får du fifs til, hvad kendetegner den gode ketcher. Vil du ikke punge ud i dyre domme for din ketcher, kan du se efter badmintonketcher tilbud.

 

Mere power eller bedre kontrol

Lige fra greb til ramme og strenge kan du se en ketchers fortrin frem for andre. Vær blandt andet opmærksom på følgende:

  • Strengenes tykkelse og opstrengning har betydning for den hastighed, du slår med, og hvor let det er at kontrollere ketcheren. Når ketcherens strenge rammer badmintonbolden, finder en trampolineffekt sted, hvor boldens styrke blandes med den, du lægger i dit sving. Tynde strenge giver kraftigere slag. Tykkere strenge giver bedre kontrol, da badmintonbolden ikke på samme måde ”synker” ind i ketcheren.
  • På samme måde får slagene også lidt mere power, jo mere stiv ketcherens ramme er. Ligesom en solid cykelhjelm ikke sender brodden af et stød ned gennem hovedet, lader en stiv ketcher ikke boldens energi gå tabt. Med Yonex badmintonketchere er der variation i rammers stivhed, så du kan prøve, hvad der passer dig bedst.
  • Ketcherens længde har også betydning for den styrke, du slår med. Du slår hårdere med en længere ketcher end med en kort. Men længde går ud over evnen til at manøvrere med ketcheren. En FZ Forza badmintonketcher på omkring 66-67 cm passer fint til en voksen. For børn er den bedste ketcherlængde cirka 53-54 cm.

 

Hvor kan du lede efter ketchere?

Der er en verden af badmintonketchere derude, der venter på en ejermand. Og uanset om du vil have det bedste eller det billigste, finder du en ketcher, der passer til dig.  Er du lige startet med sporten, kan du let og billigt finde din første nye badmintonketcher.

Post Author: Bella Mason