Sådan får du et sundt arbejdsmiljø

Er du også en af de mange tusind danskere, som har et stillesiddende arbejde? Næsten 20% af det arbejdende folk tilbringer 75% af deres arbejdstid foran en computerskærm. Er du samtidig én af dem, som heller ikke dyrker motion, når du kommer hjem fra job, men i stedet foretrækker den bløde sofa og mobilen? Kan du nikke genkendende til det, så kan du med tiden være i risikozonen for at udvikle type 2-diabetes, hjertekarsygdomme mv. Risikoen bliver kun større, hvis du er overvægtig, og derfor er det selvfølgelig noget, du skal være ekstra opmærksom på. 

Det handler altså om at bryde de dårlige – og ofte nemme – vaner. Men det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. 

For meget stillesiddende arbejde går også hånd i hånd med dårlig ergonomi. For er der heller ikke styr på ergonomien på arbejdspladsen, så kan det for den enkelte medarbejder resultere i flere sygedage. En dårlig ergonomi på arbejdspladsen resultere ofte i ryg- og nakkesmerter. Er du f.eks. bosiddende på Frederiksberg eller i København, så kan du kontakte en osteopat på Frederiksberg, som kan give dig en osteopatisk behandling, så din krop igen kan være på toppen.   

Rygsmerter og sygedage 

Mange tusind danskere oplever hvert eneste år smerter i nakken, lænden og ryggen. Årsagerne til smerterne kan være mange. Men det er ingen som helst tvivl om, at mange af smerterne er en direkte konsekvens af dårlige, akavede arbejdspositioner. Men uanset hvilke årsager der ligger til grund for de dårlige arbejdspositioner, så er resultaterne ofte det samme: Nedsat livskvalitet. Med nedsat livskvalitet har du sværere ved at leve det liv, som du gerne vil – og det er selvfølgelig meget problematisk for dit generelle velbefindende. 

Flere og flere danskere tager i dag kontakt til en osteopat. Det skyldes bl.a., at osteopaten behandler kroppen som en helhed, og derfor er en osteopatisk behandling blevet et populært valg blandt mange. Desuden behandler osteopaten ikke kun for symptomer men årsagerne til smerterne. En smerte et sted i kroppen kan nemlig stamme fra et helt andet sted. Derfor er det afgørende at lokalisere hvor smerten kommer fra – samt hvad der er årsagen til smerten.

Post Author: Bella Mason