Sådan finder du den perfekte hundesele

Hvis du anskaffer dig en hund, er du selvfølgelig også nødt til at købe alt det nødvendige udstyr til den. Det indebærer b.la. en god hundesele. Når du går tur med hunden, er det vigtigt, at den er iført en bevægelig og komfortabel Hundesele af god kvalitet, der sikrer både hundens og forbipasserendes sikkerhed. Den rigtige hundesele kan være svær at finde, da der findes mange forskellige typer af seler i et utal af designs. Læs med i denne guide og bliv klogere på dit valg.

Overvej altid komfort og pasform

Når du skal købe sele til din hund skal du b.la. overveje hundens alder og race, hundens kropsbygning og om hunden udøver en særlig funktion. Hvis din hund er meget livlig og trækker, når i går tur, bør du f.eks. overveje en kraftigere hundesele. Det vigtigste, når du skal investere i en hundesele, er altid at selen passer og sidder godt på hunden, så den ikke belastes af unødvendige træk eller tryk under gåturen.  Det er vigtigt, at selen sidder stramt omkring hunden, men ikke så stramt at det forvolder hunden smerte. En god tommelfingerregel er, at du skal kunne få to fingre ind mellem selen og hunden. Når du er ude og skal vælge sele, er det derfor virkelig vigtigt, at du tænker på,at den skal være behagelig for hunden at have på. Hunden skulle kunne være fuld bevægelig, og selen må ikke genere eller irritere hundens ben eller hals. Selens pasform er særdels vigtigt, så belastningen bliver fordelt over hele kroppen, så du undgår at hunden bliver overbelastet. 

Selens funktioner

Du skal derudover også overveje selens forskellige funktioner, og om de passer til din hund. Det er f.eks. en stor fordel, hvis din nye hundesele kan justeres og tilpasses præcist til din hund. Mange hunde bryder sig ikke om at få noget over hovedet, så overvej at vælge en der undgår dette. Husk også altid på hundes komfort, når du skal købe en sele. Selen skal være polstret, så den er behagelig at have på og ikke slider eller overbelaster hunden.

Post Author: Bella Mason