Tips til køb af en fiskestang

På en fisketur er der desværre ingen garanti for fangst, men du kan sagtens øge dine chancer betydelig ved at investere i en god fiskestang. Du finder et stort udvalg af fiskestænger hos Billigt Fiskegrej, der sælger fiskestænger til flere forskellige typer fiskeri. Hvis du synes, at det er svært at finde ud af hvilken type fiskestang, du har brug for så brug denne guide. 

Hvilken fiskestang bør du købe?

Der findes forskellige typer fiskestænger, der bruges til forskellige former for fiskeri. Derfor skal du først vælge, hvilken type fiskeri, som du vil bruge mest tid på, og så købe en fiskestang til netop den type fiskeri. 

Fluestangen 

En fluestang bruges mest i stille vand, uden meget vind og mange bølger. Man kan eksempelvis bruge en fluestang i søer og åer. Ved fluefiskeri stå man ved kysten af en sø eller en å, kaster linen ud og trækker den ind over vandet. Dette vil ligne bevægelsen af en fisk, hvilket tiltrækker rigtige fisk. Denne type fiskeri er perfekt for dig, der gerne vil nyde stille øjeblikke ved roligt vand. 

 

En bombardastang er en lignende fiskestang. Denne bruges også som fluestangen, ved at kaste linen ud og trække den inde for at lokke fisk. Man bruger typisk en bombardastang ved kysten. 

En pirkestang eller en havstang

En pirkestang, der også kaldes en havstang, er en type fiskestang, der bruges til at fange store fisk. Ved denne type fiskeri sænkes fiskelinen ned til hav- eller søbunden, hvorefter man trækker fiskestangen op og den. Bevægelsen tiltrækker andre fisk, fordi de tænker, at linen er en fisk. 

Mange forskellige typer fiskestænger

Udover en fluestang og en pirkestang findes der også mange andre, herunder en Jerkbaitstang, triggerstang, trollingstang og en surfstang. Man kan endda også købe en rejsestang, der kan skilles ad, så den kan være i den kuffert, når du skal på ferie. 

Post Author: Bella Mason