Uldstof til dine fysiske aktiviteter

Uld er et fantastisk materiale. Måde grundet sine mange gode egenskaber og fordi det er et godt materiale at arbejde med. Uldstof er godt at anvende til både når du skal holde dig varm som eksempelvis på skiferien eller på vandreturen i kolde og regnfulde perioder eller til udendørs vinterligt arbejde.

 

Uld lugter ikke

Uldstof fra Stofdepotet har en række fremragende egenskaber og en af dem er at uld holder længere end andre tekstiler før det begynder at lugte af sved. Derudover er det ikke sved i sig selv der lugter, men derimod de bakterier der opstår i sved som lugter. Uldstof består af en hel masse mikroskopiske fibrer der absorberer sveden væk fra kroppen og ud. Disse fibre hæmmer væksten af bakterierne i sveden, hvilket gør at tøj af uld virker friskere end andre typer tekstiler

 

Uldstof er nemt at arbejde med

Uld er et taknemmeligt materiale og dermed nemt at arbejde. I nogle uldtyper tilsættes elastan for at gøre det med elastisk. Der er nemt selv af sy uldundertøj af uldstof fra Stofdepotet og der er en lang række kvaliteter og farver at vælge imellem. Ved selv at sy dit tøj af uld og arbejde med uldstof bestemmer du helt selv dit design og størrelse og ved hvor tøjet kommer fra.

 

Uld holder dig varm og kølig

Mange ved at uld er fremragende til at holde dig varm på skiferien eller vandreturen. Uldstof indeholder en hel masse fine små fibre der indeholder luftlommer. Disse luftlommer indeholder stillestående luft der som bekendt isoler og holder varmen inde. På samme måde isolerer disse små luftlommer og holder varmen ude, når man har uld på i varmt vejr. Desuden er uld svedtransporterende så når de sveder når du står på ski bliver du ikke afkølet af sveden der kommer ud af huden. Når uld også isolerer i varmt vejr, kan det faktisk være en fordel af iføre sig en tynd uld pulli for at holde sig nedkølet. I varmen er sved med til af afkøle kroppen og her kan en trøje være med til at afhjælpe problemet med at have det varmt, da sveden så ikke blot med det samme fordamper, hvis den bliver under en trøje.

Post Author: Bella Mason